Den allmänna opinionen:  innehåll

img Innehåll | Samtal | Utställning | Kalender | Deltagare | Länkar

 

 Några röster om demokrati och konst

I år är det val, i en tid där det politiska klimatet har hårdnat efter september 11, kravallerna i Göteborg och Genua, och främlingsfientliga partiers framgångar runtom Europa. Den representativa demokratin ser inte längre ut som den gjorde, tekniska landvinningar och nya sociala strukturer förändrar hela tiden förutsättningarna.

Sedan Kulturhuset öppnades har det med jämna mellanrum varit både objekt och scen för politiska diskussioner. Månaden innan det svenska valet i höst visas också en utställning om demokrati just här. Den 9 juli i år samlades några medverkande i utställningen "Den allmänna opinionen" hemma hos Karin Hansson från Association of Temporary Art [a:t] för ett samtal om demokrati och om sina projekt. De som deltog i diskussionen var Karin Hansson (KH); Nils Claesson (NC), Åsa Andersson (ÅA); Annika Drougge (AD); Bongi Jarne (BJ); Johan Malmström (JM); Paula Stenström (PS); och Måns Wrange (MW). Paul Steen antecknade.

Anteckningar från samtalet

 

Vem är den allmänna opinionen?

Spelet om den allmänna opinionen är inte lätt att beskriva. Precis som marknaden är det något man gärna refererar till. Den allmänna opinionen är åtråvärd. Men vad är det och vem representeras av den? I detta collage av intervjuer ges en mängd olika definitioner. Det beskriver också några av spelreglerna.

imgimgimgimg

Tankar om opinionsbildning

 

 

Design: Karin Hansson